Lotgenoten

Als je eenmaal iemand vind met ttm of erover leest, kan het zijn dat je zo opgelucht bent, wetende dat je niet langer de enige bent. Het kan zijn dat je daardoor zelfs even geen behoefte hebt om te plukken, soms voor weken of maanden zelfs. Als je die kennis tot je door hebt laten dringen , kan het zijn dat je zo opgelucht bent en erin berust dat je TTM hebt. En daardoor kan het plukken minder worden.
Of je wordt boos, heel boos. Omdat je veel eerder had willen weten dat je TTM hebt, en dat er iets aan te doen is. Al die tijd dat je het eerder had kunnen weten, had je er iets aan kunnen doen, of in ieder geval was je minder haren kwijtgeraakt...

Het is helemaal niet raar als je dit overkomt. Want je gaat denken aan alle verloren tijd, en alle dingen die je jezelf ontzegd hebt. Dit is een fase waar je ook weer doorheen moet. Je voelt je slachtoffer. Maar let wel op dat je niet in deze slachtofferrol blijft hangen, want daardoor kun je dus weer veel tijd kwijtraken die je beter kunt gebruiken om therapie te volgen om je TTM onder controle te krijgen.

michelangelo-creazione-di-adamo-7600064

Het lezen over TTM en het vinden van lotgenoten kan dus bij iedereen anders uitpakken. Maar 1 ding staat vast, met steun en doorzettingsvermogen en goede therapie kun je de ttm echt onder controle krijgen. Er zijn wel degelijk mensen die de TTM onder controle hebben gekregen en houden. En wat de haargroei betreft, die komt met veel tijd en geduld weer terug.

Dus probeer jezelf te motiveren en ga gedragstherapie volgen, zoek hulp, praat erover. Denk niet langer: Waarom ik, waarom is het zo moeilijk enz. Vecht niet langer tegen jezelf en deze gedachtes die je toch niet helpen. Accepteer dat je TTM hebt, en probeer hem onder controle te krijgen. Straf je zelf niet langer als je plukt, maar beloon jezelf als je het niet doet. Het zal niet makkelijk zijn, maar o zo goed voor je zelfvertrouwen en niet te vergeten voor je haar!

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player